Warsaw Oil Festival to wydarzenie prezentujące szeroką gamę gatunków i smaków oliwy z całego świata. To miejsce dla tych, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę i wykorzystać ją w sztukach kulinarnych, biznesie, a przede wszystkim w poprawie jakości życia.
Używany przez wieki, aby przygotować jedzenie lub zachować jego walory. Olej, bo o nim mowa, jest obecnie jednym z najważniejszych produktów na naszym stole. Nawet w krajach północnych, stosowanie olejów stale rośnie, towarzysząc zmianom zachodzącym w kuchni. Pomaga przygotować smaczne i zdrowe posiłki.
Warsaw Oil Festival jest niepowtarzalną okazją, aby przedstawić szerszej publiczności bogactwo świata olejów. Dajemy wyjątkową możliwość degustacji i odkrycia, jak wiele odmian oleju istnieje i w jak różny sposób może być wykorzystywany!
Niedawna eksplozja importu oliwy z oliwek z krajów śródziemnomorskich pokazuje, jak ważny jest to składnik dla kuchni polskiej, zarówno dla użytku profesjonalnego w restauracji, jak i na rodzinnym stole. Nie dziwi widok sklepowych półek uginających się od różnego rodzaju olejów; od najprostszych, w powszechnym użyciu, do wyrafinowanych i pochodzących z egzotycznych stron świata. Nawet w jednej „rodzinie”, np. oliwy z oliwek, każdy olej może być inny. Tak jak winogrona dla wina, tak oliwki dla oleju stanowią o unikalnym i niepowtarzalnym smaku i aromacie.
Biologiczna oliwa z oliwek idealnie podkreśli smak sałatki Caprese, lekki smak oleju z kukurydzy wzbogaci każda sałatę, a fantastycznym uzupełnieniem świeżego sera będzie kilka kropel oliwy z orzechów.
Odkryj Warsaw Oil Festival! Przekonaj się, jak bogaty jest świat oliwy. Nawiąż kontakty handlowe, które pozwolą na rozwój twojej oferty!
Newsletter
Chcesz być na bieżąco? Zostaw swój adres e-mail
do zobaczenia na
Dom Towarowy Bracia Jabłkowskich - ul. Bracka 25 - Warszawa
FACEBOOK
Nasz Instagram
wine_expo_poland