fbpx

Program

Piątek, 25 października
GODZINA
WYDARZENIE
11:45 - 12:30
11:45 „Legalne wino” – użycie słowa WINO w Polsce – case study i obowiązujące przepisy Poprawne i niepoprawne używanie słowa "wino" w kontekście marketingu, regulacji prawnych oraz potocznego nazewnictwa. Analiza krajowych i zagranicznych przepisów w celu zrozumienia, co w Polsce legalnie możemy nazwać "winem".
13:00 - 14:30
13:00 Wina z krańców świata: odwaga do bycia wyjątkowym Podróż przez smaki dwunastu win, których odważni producenci działali w ekstremalnych warunkach; są to uprawy rozwijające się od wieków, założone przez nieznanych rolników, którzy z konieczności przetrwania musieli (i byli w stanie) zawładnąć niegościnnym terytorium.
15:00 - 16:00
15:00 Wina z Kampanii Zapraszamy w podróż od morza do lądu przez wyjątkowe ziemie, wydające winorośle o niespotykanych gdzie indziej cechach. Na odkrycie czeka wiele odmian win, które produkowane są jedynie w Kampanii, odważysz się je poznać?
16:00 - 17:00
16:00 Magia oliwy Oliwa z oliwek jako dziedzictwo ludzkości. Tajniki sztuki produkcji najwyższej jakości oliwy. Prowadzący: Monika Solińska, właściciel evoopremium.shop Udział bezpłatny, wymagana wcześniejsza rejestracja
17:00 - 18:00
17:00 Wine tasting 4 Wine lovers – by Paweł Grotowski W trakcie seminarium jego uczestnicy zapoznają się z pochodzeniem wina, jego klasyfikacjami, najważniejszymi apelacjami i szczepami, zasadami wyboru, przechowywania, serwowania, degustowania i dopasowywania wina do potraw wina na przykładzie 6 wybranych win pochodzących z różnych regionów i różnych szczepów.
18:00 - 19:00
18:00 Magia oliwy Oliwa z oliwek jako dziedzictwo ludzkości. Tajniki sztuki produkcji najwyższej jakości oliwy. Prowadzący: Monika Solińska, właściciel evoopremium.shop Udział bezpłatny, wymagana wcześniejsza rejestracja
Sobota, 26 października
GODZINA
WYDARZENIE
12:00 - 13:00
12:00 Seminarium winiarskie "Piwnica nad Loarą" Dolina Loary: między oceanem a wulkanami; wyjątkowa okazja do do odkrycia najciekawszych, endemicznych gatunków winorośli z tej części świata. Wstęp wolny po wcześniejszej rejestracji.
13:00 - 14:00
13:00 Oliwa z oliwek - od oliwki do butelki Ścieżka produkcji oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i klasyfikacja oliwy z oliwek. Przedstawiamy nowe oblicza portugalskiej oliwy z oliwek.
14:00 - 15:00
14:00 Wina z krańców świata: odwaga do bycia wyjątkowym Podróż przez smaki dwunastu win, których odważni producenci działali w ekstremalnych warunkach; są to uprawy rozwijające się od wieków, założone przez nieznanych rolników, którzy z konieczności przetrwania musieli (i byli w stanie) zawładnąć niegościnnym terytorium.
15:00 - 16:00
15:00 Wine tasting 4 Wine lovers – by Paweł Grotowski W trakcie seminarium jego uczestnicy zapoznają się z pochodzeniem wina, jego klasyfikacjami, najważniejszymi apelacjami i szczepami, zasadami wyboru, przechowywania, serwowania, degustowania i dopasowywania wina do potraw wina na przykładzie 6 wybranych win pochodzących z różnych regionów i różnych szczepów.
16:00 - 17:00
16:00 Oliwa z oliwek extra virgin - źródło zdrowia O korzyściach dla zdrowia płynących w oliwie z oliwek opowiedzą Rafael Ruiz oraz Piotr Sajdok, przedstawiciele hiszpańskiej tłoczni Cazorla.
17:00 - 18:00
17:00 Wine tasting 4 Wine lovers – by Paweł Grotowski W trakcie seminarium jego uczestnicy zapoznają się z pochodzeniem wina, jego klasyfikacjami, najważniejszymi apelacjami i szczepami, zasadami wyboru, przechowywania, serwowania, degustowania i dopasowywania wina do potraw wina na przykładzie 6 wybranych win pochodzących z różnych regionów i różnych szczepów.
do zobaczenia na

Global Expo ul. Modlińska 6D

Nasz Instagram