Oil bar - Stand 30/31/32
Niedziela, 2 Grudnia, 13:00-13:40
13:00 Magia greckiej oliwy
Program seminarium:
- Historia oliwy – oliwa z oliwek jako część naszego dziedzictwa
- EVOO (extra virgin olive oil) – charakterystyka oraz porady, jak ją degustować
- Charakterystyka greckiej oliwy ze szczególnym uwzględnieniem odmian z Krety i Peloponez
- Degustacja – prezentacja EVOO dostarczonej bezpośrednio przez greckich producentów (omówienie różnic w smaku, intensywności i sposobie produkcji)
- Zalety używania greckiej EVOO (jakość, wpływ na zdrowie, cena)
- Grecka EVOO – jak używać, food pairing.
- Pytania i odpowiedzi
Prowadzący: Monika Solińska
Pasjonatka oliwy z oliwek, właścicielka evoopremium.shop, sklepu on-line z oliwami extra virgin. Monika promuje dziedzictwo i wiedzę na temat oliwy z oliwek i sposobów jej produkcji. Jest aktywną edukatorką w zakresie zrównoważonej produkcji oliwy z oliwek oraz kultury jej spożywania.
Newsletter
Chcesz być na bieżąco? Zostaw swój adres e-mail
do zobaczenia na
Dom Towarowy Bracia Jabłkowskich - ul. Bracka 25 - Warszawa
FACEBOOK
Nasz Instagram
wine_expo_poland