fbpx
DiWine Manufaktura Wina Brzozowa
05-462 Wiązowna
Poland
http://diwine.pl

O nas

DiWine zostało założone w 2020 roku przez Beatę Iwańczyk i Marcina Bańcerowskiego z wyniku współnej pasji i przekonania, że bliska współpraca polskich przedsiębiorców i rolników, oparta o tradycję i wartość oraz nowoczesne rozwiązania to sposób na ustanowienie renesansu polskich win owocowych z dwudziestolecia międzywojennego. Pozytywne opinie rodziny i znajomych zainspirowały Marcina do założenia winiarni i rozpoczęcia produkcji na znacznie większą skalę niż domowe zacisze, w którym produkował wino od ponad 7 lat. Od tego czasu, wspólnie z Beatą, podejmują kluczowe decyzje w ich winiarskiej działalności, wyszukując partnerów biznesowych wśród rolników i sadowników, ale też nawiązując współpracę z przedstawicielami różnorodnych branż promujących polskie usługi i produkty rzemieślnicze.

Produkty

Wino z białej porzeczki

wytrawne lub półwytrawne alkohol 13 % obj.750 ml podawać w temp. 11C rok produkcji 2022 / 2023 region: okolice Łodzi owoce: odmiana wersalska 100%
Wino z białej porzeczki DiWine jest lekkie, rześkie. Usta dobrze zbudowane i krągłe, zrównoważone, o świeżej kwasowości i długiej końcówce o owocowym posmaku. Doskonale sprawdzi się jako aperitif. Podawać do sałatek, serów, grillowanych ryb, owoców morza, czy drobiu. Wino z białej porzeczki swój słomkowy kolor oraz kryształowy blask zawdzięcza 6 dniowej maceracji w pierwszym etapie fermentacji. Zachwyca wyglądem oraz delikatnym aromatem. Często degustujący porównują wino do znanych win gronowych typu Sauvignon blanc. Owoc z miejscowości Popówek Włościański, okolice Łodzi.

Wino z białej i czerwonej porzeczki

półwytrawne alkohol 13 % obj. 750 ml podawać w temp. 8-11C rok produkcji 2022 / 2023 region: okolice Łodzi / Siedlce /Iłża odmiana wersalska, Rondom, Jonkers 100%
Wino różowe DiWine powstało z kupażu białej i czerwonej porzeczki. To wino o subtelnym bukiecie. Na podniebieniu rześkie i smakowicie owocowe, ze świetną kwasowością i długim, czystym posmakiem. Podawać jako aperitif, do lekkich sałatek, lub do dań z drobiu oraz ryb. Delikatny, różowy kolor powstał z połączenia słomkowej bieli białej porzeczki i rubinowej czerwienie porzeczki czerwonej. Zapachowo łączy w sobie aromaty dwóch porzeczek, czerwona porzeczka pięknie wspiera zapach białej, który dominuje w bukiecie. Każdy owoc ma energię miejsca w którym dojrzewał. Wino kupażu białej i czerwonej porzeczki to energie dwóch regionów: Popówek (okolice Łodzi) i czerwonej porzeczki z dwóch regionów. Pierwsza odsłona to miejscowość Mordy (okolice Siedlec) druga miejscowość Maziarze Nowe (okolice Iłży.

Wino z czarnej porzeczki

półwytrawne alkohol 13% obj. 750 ml podawać w temp. 16-18C rok produkcji 2020/ 2021/ 2022 owoce z regionu: Kazimierz Dolny / Siedlce / Iłża owoce: Ben Hope 100%
W roku 2023 wino z czarnej porzeczki, półwytrawne wygrało GRAND PRIX na Berry Fest - Ogólnopolskim Przeglądzie Alkoholi Jagodowych oraz otrzymało brązowy medal w międzynarodowym konkursie IWSC w Londynie jako jedyne polskie wino w kategorii. Butelka jest w całości malowana, zdobiona opatentowanym wzornictwem oraz ręcznie opisana numer serii i partii - doskonała na prezent. Wino z czarnej porzeczki DiWine ma głęboki, bogaty, burgundowy kolor. Jest to wino bardzo złożone, doskonale zbalansowane. Jego aromatyczny smak z dużą ilością tanin sprawia, że ma potencjał starzenia i dobrze komponuje się z większością mięs, zwłaszcza z kaczką oraz dziczyzną. Wino czerwone. Maceracja owoców, która trwa 16 dni, maluje soczyście burgundowy kolor. Czarna porzeczka uznawana za jeden z najzdrowszych polskich owoców.

Wino z czerwonej porzeczki

półwytrawne lub półsłodkie alkohol 13% obj., 750 ml podawać w temp. 8-11C rok produkcji 2021/ 2022/ 2023 region: Iłża owoce: Rondom 100%
Wino z czerwonej porzeczki DiWine to połączenie naturalnej kwasowości i słodyczy ze świeżych, czerwonych porzeczek. Kwintesencją starannie wyselekcjonowanej odmiany Rondom jest jej rubinowy kolor, wyśmienity aromat i wyrazisty smak. Świetnie nadaje się do picia w pojedynkę, ale równie dobrze pasuje do dań z ryb i drobiu, przekąsek, deserów, a nawet koktajli. Wino różowe o pięknym rubinowym blasku, które zawdzięcza 8 dniowej maceracji w pierwszym etapie fermentacji. Wino różowe z owocu czerwonej porzeczki z miejscowości Maziarze Nowe (okolice Iłży)

Wino z jagody kamczackiej

półsłodkie alkohol 13% obj. 750 ml podawać w temp. 16-18 C rok produkcji 2021 region: Grójec owoce: odmiana: Wojtek i Zojka 100% produkt limitowany
Wino z jagody kamczackiej DiWine to pełne, złożone wino ze średnią kwasowością oraz zbalansowaną ilością tanin. Końcowy posmak jest przyjemnie długi z intensywnymi odczuciami owocowego aromatu soczystych jagód. Purpurowy kolor i złożona konsystencja. Wino łączy się z wykwintnymi mięsami. Smakuje również doskonale samodzielnie. Swój kolor zawdzięcza 13 dniowej maceracji w pierwszym etapie fermentacji. Zachwyca wyglądem oraz wyraźną jagodową cierpkością na finiszu. Każdy owoc ma energię miejsca, w którym dojrzewał. Wino z jagody kamczackiej jest z miejscowości Pawłowice (okolice Grójca).

Wino z jagody kamczackiej i czarnej porzeczki

półwytrawne alkohol 13% obj.,750 ml podawać w temp. 16-18C rok produkcji 2021/ 2022 region: Grójec / Siedlce owoce: Wojtek i Zojka, Ben Grey 100
Wino czerwone z jagody kamczackiej i czarnej porzeczki DiWine to połączenie złożonych i doskonale zbilansowanych smaków i właściwości obu owoców w unikatowym trunku. Posiada potencjał starzenia. Doskonałe do samodzielnej degustacji, ale dobrze komponuje się również z większością mięs, oraz dziczyzną. Swój kolor zawdzięcza 13 dniowej maceracji w pierwszym etapie fermentacji. Po maceracji jagoda kamczacka została połączona z czarną porzeczką. To wyjątkowy smak i zapach łączący dwa super owoce jagodowe. W takiej odsłonie jest to prawdopodobnie jedyne takie wino na rynku. Połączone aromaty jagodowo-porzeczkowe tworzą niespotykaną aksamitną kompozycję.