DiWine zostało założone w 2020 roku przez Beatę Iwańczyk i Marcina Bańcerowskiego z wyniku współnej pasji i przekonania, że bliska współpraca polskich przedsiębiorców i rolników, oparta o tradycję i wartość oraz nowoczesne rozwiązania to sposób na ustanowienie renesansu polskich win owocowych z dwudziestolecia międzywojennego. Pozytywne opinie rodziny i znajomych zainspirowały Marcina do założenia winiarni i rozpoczęcia produkcji na znacznie większą skalę niż domowe zacisze, w którym produkował wino od ponad 7 lat. Od tego czasu, wspólnie z Beatą, podejmują kluczowe decyzje w ich winiarskiej działalności, wyszukując partnerów biznesowych wśród rolników i sadowników, ale też nawiązując współpracę z przedstawicielami różnorodnych branż promujących polskie usługi i produkty rzemieślnicze.
Produkty
Wino z białej porzeczki
wytrawne lub półwytrawne
alkohol 13 % obj.750 ml
podawać w temp. 11C
rok produkcji 2022 / 2023
region: okolice Łodzi
owoce: odmiana wersalska 100%
Wino z białej porzeczki DiWine jest lekkie, rześkie. Usta
dobrze zbudowane i krągłe, zrównoważone, o świeżej
kwasowości i długiej końcówce o owocowym posmaku.
Doskonale sprawdzi się jako aperitif. Podawać do sałatek,
serów, grillowanych ryb, owoców morza, czy drobiu.
Wino z białej porzeczki swój słomkowy kolor oraz
kryształowy blask zawdzięcza 6 dniowej maceracji
w pierwszym etapie fermentacji. Zachwyca wyglądem oraz
delikatnym aromatem. Często degustujący porównują wino
do znanych win gronowych typu Sauvignon blanc.
Owoc z miejscowości Popówek Włościański, okolice Łodzi.
Wino z białej i czerwonej porzeczki
półwytrawne
alkohol 13 % obj. 750 ml
podawać w temp. 8-11C
rok produkcji 2022 / 2023
region: okolice Łodzi / Siedlce /Iłża
odmiana wersalska, Rondom, Jonkers 100%
Wino różowe DiWine powstało z kupażu białej i czerwonej
porzeczki. To wino o subtelnym bukiecie. Na podniebieniu
rześkie i smakowicie owocowe, ze świetną kwasowością
i długim, czystym posmakiem. Podawać jako aperitif, do
lekkich sałatek, lub do dań z drobiu oraz ryb.
Delikatny, różowy kolor powstał z połączenia słomkowej bieli
białej porzeczki i rubinowej czerwienie porzeczki czerwonej.
Zapachowo łączy w sobie aromaty dwóch porzeczek,
czerwona porzeczka pięknie wspiera zapach białej, który
dominuje w bukiecie.
Każdy owoc ma energię miejsca w którym dojrzewał. Wino
kupażu białej i czerwonej porzeczki to energie dwóch
regionów: Popówek (okolice Łodzi) i czerwonej porzeczki
z dwóch regionów. Pierwsza odsłona to miejscowość Mordy
(okolice Siedlec) druga miejscowość Maziarze Nowe (okolice
Iłży.
Wino z czarnej porzeczki
półwytrawne
alkohol 13% obj. 750 ml
podawać w temp. 16-18C
rok produkcji 2020/ 2021/ 2022
owoce z regionu: Kazimierz Dolny / Siedlce / Iłża
owoce: Ben Hope 100%
W roku 2023 wino z czarnej porzeczki, półwytrawne wygrało
GRAND PRIX na Berry Fest - Ogólnopolskim Przeglądzie Alkoholi
Jagodowych oraz otrzymało brązowy medal w międzynarodowym
konkursie IWSC w Londynie jako jedyne polskie wino w kategorii.
Butelka jest w całości malowana, zdobiona opatentowanym
wzornictwem oraz ręcznie opisana numer serii i partii - doskonała
na prezent.
Wino z czarnej porzeczki DiWine ma głęboki, bogaty,
burgundowy kolor. Jest to wino bardzo złożone, doskonale
zbalansowane. Jego aromatyczny smak z dużą ilością tanin
sprawia, że ma potencjał starzenia i dobrze komponuje się z
większością mięs, zwłaszcza z kaczką oraz dziczyzną.
Wino czerwone. Maceracja owoców, która trwa 16 dni, maluje
soczyście burgundowy kolor. Czarna porzeczka uznawana za
jeden z najzdrowszych polskich owoców.
Wino z czerwonej porzeczki
półwytrawne lub półsłodkie
alkohol 13% obj., 750 ml
podawać w temp. 8-11C
rok produkcji 2021/ 2022/ 2023
region: Iłża
owoce: Rondom 100%
Wino z czerwonej porzeczki DiWine to połączenie naturalnej
kwasowości i słodyczy ze świeżych, czerwonych porzeczek.
Kwintesencją starannie wyselekcjonowanej odmiany Rondom
jest jej rubinowy kolor, wyśmienity aromat i wyrazisty smak.
Świetnie nadaje się do picia w pojedynkę, ale równie dobrze
pasuje do dań z ryb i drobiu, przekąsek, deserów, a nawet
koktajli.
Wino różowe o pięknym rubinowym blasku, które
zawdzięcza 8 dniowej maceracji w pierwszym etapie
fermentacji.
Wino różowe z owocu czerwonej porzeczki z miejscowości
Maziarze Nowe (okolice Iłży)
Wino z jagody kamczackiej
półsłodkie
alkohol 13% obj. 750 ml
podawać w temp. 16-18 C
rok produkcji 2021
region: Grójec
owoce: odmiana: Wojtek i Zojka 100%
produkt limitowany
Wino z jagody kamczackiej DiWine to pełne, złożone wino ze
średnią kwasowością oraz zbalansowaną ilością tanin.
Końcowy posmak jest przyjemnie długi z intensywnymi
odczuciami owocowego aromatu soczystych jagód. Purpurowy
kolor i złożona konsystencja. Wino łączy się z
wykwintnymi mięsami. Smakuje również doskonale
samodzielnie.
Swój kolor zawdzięcza 13 dniowej maceracji w pierwszym
etapie fermentacji. Zachwyca wyglądem oraz wyraźną
jagodową cierpkością na finiszu.
Każdy owoc ma energię miejsca, w którym dojrzewał. Wino
z jagody kamczackiej jest z miejscowości Pawłowice (okolice
Grójca).
Wino z jagody kamczackiej i czarnej porzeczki
półwytrawne
alkohol 13% obj.,750 ml
podawać w temp. 16-18C
rok produkcji 2021/ 2022
region: Grójec / Siedlce
owoce: Wojtek i Zojka, Ben Grey 100
Wino czerwone z jagody kamczackiej i czarnej porzeczki
DiWine to połączenie złożonych i doskonale zbilansowanych
smaków i właściwości obu owoców w unikatowym trunku.
Posiada potencjał starzenia. Doskonałe do samodzielnej
degustacji, ale dobrze komponuje się również z większością
mięs, oraz dziczyzną.
Swój kolor zawdzięcza 13 dniowej maceracji w pierwszym
etapie fermentacji. Po maceracji jagoda kamczacka została
połączona z czarną porzeczką. To wyjątkowy smak i zapach
łączący dwa super owoce jagodowe. W takiej odsłonie jest to
prawdopodobnie jedyne takie wino na rynku. Połączone
aromaty jagodowo-porzeczkowe tworzą niespotykaną
aksamitną kompozycję.
Aby przeglądać tę witrynę musisz mieć ukończone 18 lat.
Masz 18 lat?
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli kontynuujesz przewijanie, zakładamy, że się z tym zgadzasz. (polityka ciasteczek)
Akceptuje