fbpx
Barbastel – Wino i dobre jedzenie ul. Emilii Plater 8
00-669 Warszawa
Poland
https://barbastel.pl

O nas

Misją Barbastel jest rozpowszechnienie na polskim rynku doskonałych win i produktów spożywczych. Wspierany wiedzą i entuzjazmem producentów najlepszych produktów spożywczych Barbastel zajmuje się selekcją, importem i dystrybucją win i specjałów spożywczych w Polsce. Sklep „Barbastel – Wino i dobre jedzenie” w centrum Warszawy jest oficjalnym punktem sprzedaży „Wine Expo Poland AWARDS”

Produkty

Likier jajeczny – Zabov

ZABOV jest liderem w kategorii likierów jajecznych na rynku włoskim. Znany na całym świecie dzięki delikatnemu, charakterystycznemu smakowi włoskiej brandy. Dobrze zbalansowany i przyjemnie lekki, to idealny likier na każdą porę dnia. Po kolacji w gronie przyjaciół, miła chwila relaksu w towarzystwie, przerwa na jaką zasługujesz po ciężkim dniu, ZABOV sam lub w połączeniu z innymi składnikami to świetne rozwiązanie. Idealny jako składnik koktajli lub deserów, dodatek do lodów, dodatek do kawy espresso. Zimny latem zapewnia uczucie orzeźwienia, a gorący zimą – rozgrzewa duszę… Jaki jest Twój ulubiony?

Likier Limoncello

Bardzo delikatny tradycyjny likier, otrzymywany z naparu ze skórek cytryny z południowych Włoch i Gardy.

Ryż PGI Delta del Po Grandi Riso

Ryż PGI Delta del Po Grandi Riso to gwarancja produktu, pochodzącego wyłącznie z czystego terytorium, chronionego przed smogiem i zanieczyszczeniami przemysłowymi. Nasze ziarna mają bogatszy smak i większą zawartość potasu dzięki korzystnemu wpływowi morza – te cechy roślinom zapewnić może jedynie nasza ziemia. PGI Delta del Po jest także gwarancją czystych ziaren w ich podstawowych odmianach, sięgających swoim pochodzeniem jeszcze do czasów antycznych. Jakość ryżu PGI certyfikowana jest przez Consorzio del Delta del Po (Konsorcjum delty rzeki Po). Jakość produktów Grandi Riso to przede wszystkim wynik krótkiego łańcucha produkcyjnego, który pozwala w zaledwie kilku krokach dotrzeć produktowi z fabryki na półki.

Włoski makaron z Gragnano IGP – Di Martino

Nasze makarony Gragnano z ChOG trafiają na stoły świata już od ponad 100 lat. Powstają na bazie czystych lokalnych wód źródlanych rzeki Forma i najlepszej w 100% włoskiej pszenicy durum. Powoli suszony w niskiej temperaturze makaron Di Martino pachnie pszenicą, jest trwały w gotowaniu i doskonale trzyma sosy dzięki porowatej powierzchni. Zawiera minimum 14% białka.

Oliwki – Terramia, Sycylia

Oliwki Nocellara są zbierane ręcznie, kalibrowane i przetwarzane w ciągu 12 godzin od zbioru i dojrzewają w wodzie i soli przez 3/4 miesiąca, zanim trafią na twoje stoły.

Amaretti Soffici – Pietro Rossi – Włoskie ciasteczka

Delikatne ciasteczka amaretti to włoskie makaroniki o smaku migdałowym, wykonane z kilku prostych składników: mąki migdałowej, białek jaj i cukru. Te popularne włoskie ciasteczka migdałowe są pyszne, mają chrupiącą skórkę na zewnątrz i idealnie miękkie wnętrze, co sprawia, że są ulubionym deserem na większości włoskich stołów.

Pasztet z zielonych warzyw – Inpa

Ten pasztet zrobiono z najlepszej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i najwyższej jakości zielonych warzyw. Jego konsystencja i przyjemny smak doskonale komponują się z daniami z makaronu, świeżymi sałatkami, gorącymi i zimnymi przekąskami. Ta tapenada zawsze będzie świetnym dodatkiem i nada oryginalny akcent smakowy Twoim daniom.

Marmolada z gorzkiej pomarańczy BIO – Marchesi Di San Giuliano, Sycylii

W repertuarze Barbastel nie może zabraknąć klasycznej BIO marmolady z gorzkiej pomarańczy San Giuliano, która wyróżnia się wiernością autentycznym smakom przeszłości. W połączeniu z ciastem francuskim jej smak pełen miąższu potrafi zachwycić i sprawić że dzień będzie lepszy.